Skip to content

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van klachten die te maken hebben met spanningen, stress en emoties. Onze psychosomatisch fysiotherapeuten zijn hoogopgeleide en gespecialiseerde zorgprofessionals en hebben specifieke kennis over de relatie tussen lichamelijke klachten en psychische en sociale factoren. Bij psychosomatische fysiotherapie gaat het om het vinden van de balans tussen lichaam en geest. Onze psychosomatisch fysiotherapeuten werken samen met u aan het verminderen van uw klachten en het vergroten van uw psychische en lichamelijke weerbaarheid. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van verschillende behandeltechnieken, zoals ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en bewegingstherapie.

Onze psychosomatisch fysiotherapeuten hebben ervaring met verschillende klachten die te maken hebben met stress en spanning, zoals vermoeidheid, pijnklachten, ademhalingsproblemen en burn-out. Zij kunnen u helpen bij het herkennen en erkennen van uw klachten en bij het vinden van manieren om hiermee om te gaan. Tevens kunnen zij u adviseren over het voorkomen van klachten die te maken hebben met stress en spanning en over het verbeteren van uw lichamelijke en psychische gezondheid. Er wordt vaak nauw samengewerkt met andere zorgverleners, zoals huisartsen, psychologen of medisch specialisten, om de beste zorg te bieden.

Een goede balans tussen lichaam en geest is essentieel voor het goed blijven functioneren van ons lichaam. Bij Center Paramedische Praktijk kunt u terecht voor persoonlijk advies en behandeling op maat. Psychosomatische fysiotherapie wordt door Center Paramedische Praktijk aangeboden op de volgende locaties.

Psychosomatische fysiotherapie

Locaties

Gein

Wisseloordplein 50
1106 MH Amsterdam
T. 020 – 6973074
E. info@c-enter.org

Reigersbos

Schonerwoerdstraat 7
1107 GA Amsterdam
T. (020) 6973074
E. info@c-enter.org

Holendrecht

Niftrikhof 20
1106 SB Amsterdam
T. (020) 6973074
E. info@c-enter.org