Skip to content

Percutane Electrolyse (PE)

PE is een innovatieve therapie die wordt gebruikt om chronische peesklachten te behandelen. Het is een minimaal invasieve behandeling die gebruik maakt van een naald en elektrische stroom om beschadigde pezen te herstellen.

Middels echografie wordt het te behandelen gebied nauwkeurig in beeld gebracht. Vervolgens wordt een dunne naald het aangedane peesweefsel ingebracht en kortdurend onder stroom gezet. Een elektrode genereert een zwakke stroom die de structuur van de aangedane weefsels beïnvloedt en de genezing stimuleert.

Deze behandeling kan worden gebruikt om verschillende soorten chronische peesklachten te behandelen, zoals hielpijn, achillespeesklachten,kniepeesklachten (jumpers knee), tenniselleboog en schouderpeesklachten.

PE is net als Shockwave therapie een voorwaardenscheppende behandelmethode en dus meestal in combinatie met andere interventies zoals bijvoorbeeld oefentherapie.

Bij Center Paramedische Praktijk hebben we ervaren therapeuten die gespecialiseerd zijn in PE en die u kunnen helpen bij het bepalen of dit een geschikte behandeling is voor uw aandoening. PE wordt aangeboden op de volgende locatie.

Percutane Electrolyse (PE)

Locaties

Hoptille

Hoptille 465
1102 PJ Amsterdam
T. 020 6973074
E. info@c-enter.org