Skip to content

Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het verminderen van oedeem, oftewel vochtophopingen in het lichaam. Oedeem kan ontstaan als gevolg van een verstoorde afvoer van lymfevocht, bijvoorbeeld na een operatie of bestraling, of bij een chronische aandoening.

Onze oedeemtherapeuten maken gebruik van verschillende technieken om de afvoer van lymfevocht te bevorderen en de vochtophopingen te verminderen. Zo kan er bijvoorbeeld manuele lymfedrainage worden toegepast, een massagetechniek die het lymfestelsel stimuleert. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van compressietherapie, om de afvoer van vocht te bevorderen. Voor het aanmeten van de therapeutische elastische kous (TEK) en eventuele speciaal aangemeten bandages wordt u doorverwezen naar de huidtherapeut.

Onze oedeemtherapeuten zijn gespecialiseerde zorgprofessionals die u kunnen helpen bij het verminderen van oedeem en het verbeteren van uw kwaliteit van leven. Bij Center Paramedische Praktijk kunt u terecht voor persoonlijk advies en behandeling op maat. Oedeemtherapie wordt door Center Paramedische Praktijk aangeboden op de volgende locaties.

Oedeemtherapie

Locaties

Holendrecht

Niftrikhof 20
1106 SB Amsterdam
T. (020) 6973074
E. info@c-enter.org

Hoptille

Hoptille 465
1102 PJ Amsterdam
T. 020 6973074
E. info@c-enter.org