Slaaptherapie

Slaaptherapie

Slaaptherapie is een behandeling die gericht is op het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van slaapproblemen. Bij Center Paramedische Praktijk bieden we slaaptherapie aan voor mensen die moeite hebben met in slaap vallen, doorslapen of juist te vroeg wakker worden. Ook voor mensen met slaapstoornissen, zoals slaapapneu, kunnen wij slaaptherapie bieden.

Onze slaaptherapie bestaat uit een combinatie van cognitieve gedragstherapie en ontspanningsoefeningen. Tijdens de therapie leert u technieken om uw slaapgewoontes en slaapomgeving te verbeteren en om spanningen en stress te verminderen. Ook krijgt u advies over een gezonde leefstijl en slaaphygiëne.

Het doel van onze therapeuten, gespecialiseerd in slaaptherapie, is om samen met u te werken aan het verbeteren van uw slaap, zodat u uitgerust en energiek aan uw dag kunt beginnen. Wij geloven dat een goede nachtrust bijdraagt aan uw gezondheid en welzijn en helpen u graag om dit te bereiken.

Slaaptherapie

Locaties

Gein

Wisseloordplein 50
1106 MH Amsterdam
T. 020 – 6973074
E. info@c-enter.org

Hoptille

Hoptille 465
1102 PJ Amsterdam
T. 020 6973074
E. info@c-enter.org

Valpreventie

Valpreventie

Valpreventie is een belangrijk onderdeel van fysiotherapie en richt zich op het voorkomen van valpartijen en het verminderen van het risico op letsel als gevolg van vallen. Vallen is een veel voorkomend probleem, vooral onder ouderen, en kan leiden tot ernstige verwondingen en beperkingen in het dagelijks leven.

Bij Center Paramedische Praktijk hebben we speciaal opgeleide fysiotherapeuten die zich richten op valpreventie en het verminderen van het risico op vallen bij patiënten van alle leeftijden. Onze therapeuten werken samen met u om het risico op vallen te beoordelen en om een individueel behandelplan op te stellen dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en doelen.

Onze valpreventieprogramma’s omvatten vaak oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de spierkracht, balans en coördinatie van de patiënt, evenals het aanleren van veilige bewegingspatronen en het gebruik van hulpmiddelen zoals wandelstokken of rollators. We werken ook aan het identificeren en aanpakken van risicofactoren, zoals bijvoorbeeld medicatiegebruik en slechte verlichting, die kunnen bijdragen aan het risico op vallen. Dit gebeurt vaak in samenwerking met de ergotherapie. De behandeling kan zowel individueel als in groepsverband.

Het doel van onze valpreventieprogramma’s is om patiënten te helpen hun zelfstandigheid en kwaliteit van leven te behouden door het voorkomen van valpartijen en het verminderen van het risico op letsel. Als u zich zorgen maakt over het risico op vallen, neem dan gerust contact op met ons voor een afspraak en meer informatie over onze valpreventieprogramma’s.

 

Valpreventie

Locaties

Gein

Wisseloordplein 50
1106 MH Amsterdam
T. 020 – 6973074
E. info@c-enter.org

Diemen Noord

Houtbosch 2
1111 ST Diemen
T. (020) 6973074
E. info@c-enter.org

Venserpolder

Drostenburg 5a
1102 AM Amsterdam
T. (020) 6973074
E. info@c-enter.org

Holendrecht

Niftrikhof 20
1106 SB Amsterdam
T. (020) 6973074
E. info@c-enter.org

Hoptille

Hoptille 465
1102 PJ Amsterdam
T. 020 6973074
E. info@c-enter.org